Klanten en reacties op mijn werk als trainer improvisatietheater

"Wilde je nog even bedanken voor een geweldige workshop die we vorige week hebben gedaan. Was erg onder de indruk van je energie en aanpak en denk dat we met het team veel hebben opgestoken. Hoop je zeker volgend jaar weer te zien bij de afsluiting van de volgende groep."
Frank Wammes, Capgemini

"Ik heb 'n deelnemer gevraagd wat ze van je training vonden Helgiene: "Het was geweldig! Grote groep mensen...allereerst was meteen veel duidelijkheid, snel, afwisselend, bruikbaar in de groepen, veel gelachen." Ik heb heel veel enthousiaste reacties gehoord!"
Marieke Postma, Adviseur LOWAN-PO

"Erg leuk je ontmoet te hebben. Goed nieuws: wat je hebt gedaan is echt geland en er is de volgende dag een aantal keren naar gerefereerd is. Ik wou dat ik er meer van had kunnen zien!"
Angela Gunn, Vodafone/Ziggo

"Ik kijk met plezier terug op de workshop. Ik vond dat er door jouw manier van werken de juiste energie loskwam en ik vond het een goede manier om op een andere manier dagelijkse onderwerpen duidelijk te maken. Onderwerpen zoals samenwerken, horen wat er écht gezegd wordt, ‘ja-maar’ vs ‘ja-en’. Ik ga jouw workshop zeker onthouden."   
H. Keesmaat, rve P & O Gemeente Amsterdam

"Er zijn positieve reacties gekomen, daarbij werd “jouw” ochtend ook duidelijk genoemd! Prettig om met je te werken en je hebt een prettige manier om met een groep te werken."
Theo Jaspers, rector Helenparkhurst

"Je deed het geweldig. Wat was jij bevlogen bezig. Echt super! Ik heb enorm genoten van je."
Ministerie M en I

"We kijken terug op een fijne middag waarin jij vermoede en onvermoede kwaliteiten in ons team boven bracht. Nogmaals bedankt voor de enthousiaste begeleiding en de korte termijn waarop je beschikbaar was."   
Directie adviesbureau Wesselinkvanzijst

"Wat een ontzettend gave middag hebben het team en ik achter de rug. Ik heb eigenlijk alleen maar leuke en positieve berichten gehoord. Wat een positiviteit, wat een energie! Je begrijpt dat ik natuurlijk apetrots ben dat jij de theaterimprovisatie workshop hebt gegeven aan ons team. Ik weet zeker dat er in vele koppies iets veranderd is (ook al weten sommigen dat nog niet….) ik zal je nog wat foto’s toesturen, ze tonen de energie en blijdschap die vrijkwam."
Bart Hilberts leerkracht Teun de Jager

"Hele leuke reacties gehad. Het enthousiasme gonst nog na. 'Ja, maar' levert meteen een grote lach op ondertussen. Was prettig samenwerken en ik zal je naam zeker laten vallen in gezelschappen waar men iets “leuks” en inspirerends zoekt."
Sjoerd Louwes, afdelingsdirecteur rsg De Borgen

"We hebben genoten van jullie 'training'. Out of the box denken en doen. Het was zeker een zeer gevarieerd gezelschap haha, maar de reacties waren lovend! Dank je wel voor jullie enthousiasme!"
Anique van Willert, Spakenburg

"Bij de start waren de gezichten gespannen en aan het einde vande workshop stonden de leerkrachten geaard, blij en energiek én vele ideën rijker, want deze theaterspelvormen kunnen ze ook in de klas gebruiken."
Carola, directrice basisschool

“Verrassend, inspirerend en lachwekkend. Ik hoop vaker zo iets te doen!”

“Nodigde uit tot los komen en vrij te doen.”

“Ook al kende je elkaar niet echt, je kunt toch met elkaar een olifant maken :-).”

".......ze hebben echt lol gehad met elkaar. Ook vond men dat je het heel goed deed (ben ik met ze eens)."

"Ik ben heeeel tevreden over de workshop die hebt gegeven!!"

Improvisatietrainingen / theatersportworkshops met inhoud

Blij met mij Academie (genietschapdag voor alle leden)

Capgemini ICT

Ceder onderwijscongres Amsterdam

Daltonscholen 24-uurse (directieleden van 20 scholen)

Farmaceutisch bedrijf Pharmit (medewerkers ism Presentationwithimpact)

Gemeente Amsterdam (rve P en O)

Gemeente Den Haag (team Op Maat Support)

Genstergroep

Havenbedrijf Port of Amsterdam

s Heeren Loo zorginstelling (team Den Helder)

Het Mediationhuis (gehele team van mediators)

Het Marne (SG) Friesland

Kindertelefoon Noord-Holland (vrijwilligers)

Kunstlinie (Inspiratiedag basisschool docenten Dronten)

Jeugdinrichting Zetten (pubers gesloten inrichting)

Medisch Centrum Alkmaar (medisch personeel)

Ministerie Infrastructuur en Milieu (creatief denken voor medewerkers geluid en lucht)

Ministerie I en M (afdeling Duurzaamheid)

Ministerie Binnenlandse zaken (managersondersteuners)

NIVO (vrouwennetwerkdag)

NSO-CNA Leiderschapsacademie

Revalent (inspiratiedag voor leerkrachten)

RIBW Nijmegenenrivierlanden (activiteitenbegeleiders ism instituut voor Faalkunde)

Rijksgebouwendienst (VROM)

ROC Westerschelde (docenten)

RSG de Borgen (docententeam)

Spakenburg (sponsoren voetbalclub ism Jos Paauw)

Teun de Jager basisschool (gehele team)

Universiteit v Maastricht (promovendi)

Vodafone/Ziggo (Focus Group)

Wesselinkvanzijst (team)

"Wat heb ik veel geleerd en gelachen met een goede afwisseling in mind and body. Van jou heb ik geleerd om bewust het onbewuste te manipuleren. Ik deed het puur op gevoel. Bedankt voor een leerzame dag!"   
Mechie Gronheid

"Super geslaagde dag, ik geniet nog na."
Karen van Deuren, tekentaaldeskundige

"Jullie hebben een heel mooi product gebracht. Dank! Ik zou werkelijk geen verbeterpunten weten; behalve dan dat je nog zou kunnen uitleggen dat we deze technieken voor allerlei toepassingen kunnen inzetten. Elk klantgesprek wordt bijvoorbeeld beter."

"Ik mocht afgelopen week een presentatie geven aan 30 hoveniers en kreeg vette complimenten: ). Dus nogmaals bedankt!"   
Ans Koster

Docent / trainer improvisatietheater, o.a. theatersport

 • Christelijk Lyceum Zeist 
 • Delteyksschool 
 • Hervormd Lyceum Zuid Amsterdam, (2003-2013 wekelijks, brugklas en bovenbouw)
 • Ignatius Lyceum Amsterdam 
 • Kunstlinie Almere (zomerschool)
 • Improvisatiegroep Ongekend (2 jaar, volwassenen)
 • Improvisatiegroep Klets! (1,5 jaar volwassenen)
 • Lelystad (leerkrachten, train de trainer)
 • Lowan 
 • Oostvaarder College Lelystad 
 • Theatergroep Waar Is Adriaan 
 • Theatergroep Withlof 
 • Theatergroep Improfessioneel 
 • Theatergroep Bruin Fruit
 • Theatervereniging Kattekwoad 
 • Theatervereniging Papaver 
 • Zomerschool Amsterdam Zuid-oost 
 • Zomerschool Nieuw-west 

“Helgiene is al 15 jaar docent bij ons. Zij is vakkundig, betrouwbaar, enthousiast en zeer betrokken. In haar improvisatielessen stimuleert ze creativiteit en samenwerken. Dit alles met de nadruk op een positieve benadering en het accepteren van elkaar. Wij hebben ruime ervaring, waaruit telkens blijkt, dat Helgiene uitstekend workshops leidt, waarbij volwassenen ( collega’s) worden uitgenodigd hun competenties (verder) te ontwikkelen. Ook leerlingen weet zij ertoe te brengen zich bloot te geven en zich te versterken.”
Drs. R.M. A. Camphuijsen, oud-rector van het Hervormd Lyceum Zuid – Amsterdam

"Heb net een workshop impro van Helgiene achter de rug en dat was VET leuk! Ik acteer zelf al jaren, voornamelijk in het bedrijfsleven, maar deze vorm kende ik nog niet (goed). Helgiene heeft in 3 uur een enorme varieteit aan werkvormen aangeboden waarvan ik er een aantal heel goed kan gebruiken in mijn werk. En dat deed zij ook nog eens met een aanstekelijk enthousiasme. Ik zeg tegen een ieder: ook doen!"   
Roel Goedsmit, acteur

"De workshop was leuk en goed, kinderen deden heel goed mee, hebben veel gelachen, en volwassenen idem, waren erg enthousiast, veel positieve feedback gekregen, terwijl er wel grote leeftijdsverschillen waren en de kinderen behoorlijk uitgelaten tevoren. Was echt goed dus. Dik compliment voor Helgiene!"
Janet van Leeuwen

"Helgiene is nu een jaar trainer van onze theatergroep. Ze zorgt er voor dat wij kunnen spelen in een veilige en positieve sfeer. Ze is professioneel, positief en kan goed benoemen wat de leerpunten - en wat je talenten zijn. Doordat Helgiene op de juiste manier de training en feedback geeft, zijn wij erg gegroeid in ons spel. Helgiene is echt een aanrader!"
Carmen Lopez, speler van theatergroep Papaver - Alkmaar

"Algemene indruk: zeer positief. Indien mogelijk: behouden voor de school. Ik heb 2 lessen geobserveerd en ben zeer enthousiast over de manier waarop Helgiene les geeft. Ze komt dynamisch over. Ze is vriendelijk naar de leerlingen toe, benadert ze positief, nodigt ze uit tot meedenken etc. Leerlingen volgen de les zichtbaar met plezier.”   
Anton Kanneworff docent Hervormd Lyceum Zuid - Amsterdam

“Wat heb je geleerd: om vrij dingen te kunnen doen en zeggen. Zonder schaamte gevoel. Goeie docent, geeft goeie uitleg en heeft veel inlevingsvermogen. Veel gelachen, veel lol. Ik vond deze workshop erg leuk. Nog erg bedankt! Groetjes."   
Jesse, havo 4


"Ik vond het heel leuk en grappig om met z’n allen dingen te verzinnen. Het was allemaal erg gezellig met iedereen, met leuke activiteiten.“
Janna, brugklas