Coaching

“Ik vond het coachingstraject zeer waardevol. Lekker praktijkgericht; meteen toepasbaar in mijn werk. Helgiene is deskundig, ze gebruikt goed gekozen technieken / onderwerpen en er was een prettige sfeer. Op de schaal van 1-5 geef ik Helgiene als coach een 5.“    
Ineke de Wilde, Event Coördinator, RBI

Wil je een beter contact met je leidinggevende of collega? Heb je binnenkort een sollicitatie of een assessment.
Als je efficiënt, kort en krachtig inzicht wilt krijgen in je gedrag kunnen we samen aan de slag gaan, 1 op1, dus zonder anderen erbij. Tijdens een coachingstraject leer je met lastige situaties om te gaan door deze situaties te simuleren / na te spelen. Afhankelijk van je leerdoel, houd ik je een spiegel voor. Je wordt geconfronteerd met je blinde vlek. En je ontdekt welke gedachtes adequaat handelen belemmeren en je vervangt deze door helpende gedachtes. Ik geef feedback op je gedrag, eventueel tips. Als je daarna met de feedback nog een keer de situatie oefent, zul je verschil merken, je nieuwe (non)verbale gedrag is veel effectiever. Dit kan onder begeleiding van een coach (als onderdeel van een coachingstraject) of alleen met mij. Een sessie duurt anderhalf uur. Een traject duurt meestal zes sessies.

"Hele fijne en leerzame ervaring. Zelf kan je gesprekken oefenen die je anders had willen aanpakken en graag wil evalueren. Helgiene verplaatst zich helemaal in de rol van de ander. Door middel van feedback, maar ook het omdraaien van de rollen realiseer je je wat je valkuilen zijn, hoe je over komt en wat je zelf kan veranderen. Voor mij was het een echte eye opener en ik heb er ontzettend veel aan gehad."     
Arts in Opleiding, Medisch Centrum Alkmaar

"Overall meer rust in mijn lichaam. Ik maak me nu minder snel druk om zaken. Verder ben ik ook door het spiegelen van mijn non-verbale en verbale gedrag ik ook bewuster ben geworden van mijn presentatie (tempo van spreken, stemvolume, etc.). Door de technieken die jij mij hebt geleerd en door de juiste vragen te stellen, ben ik in staat om mij beter te positioneren binnen de organisatie, binnen het team en tijdens overleg in grote groepen. Ik weet hoe ik mijn belang kan afzetten tegen het gezamenlijk belang met positief resultaat tot gevolg. Kortom, ik heb veel aan onze gesprekken gehad en wil jou nogmaals bedanken voor alle tips en adviezen!"     
M. H. Reed Business Information